Un dia de Festa 2017

Del 4 de març al 28 de maig, una festa itinerant per 8 sales de
cinema.

Un Dia de Festa, la festa del cinema infantil en català, és un matí de cinema familiar, música, teatre i festa. Una oferta cultural que presenta una nova manera d’anar al cinema amb els infants.

Aquesta proposta sorgeix del convenciment que recuperar l’experiència col·lectiva que significa assistir a una sessió cinematogràfica, com a activitat familiar, és un dels passos necessaris per contribuir a revitalitzar les sales cinematogràfiques del país i afavorir, així, la recuperació del cinema en català en el seu conjunt. Els que ara són infants seran els públics del futur i, en la mesura que estiguin familiaritzats amb la qualitat i la diversitat cinematogràfica, seran també espectadors i espectadores capaços de valorar les programacions cinematogràfiques sorgides del sector de la producció i exhibició catalanes.

Un Dia de Festa consisteix en:

  • Un esdeveniment matinal basat en el cinema familiar en què també s’inclou música, teatre i activitats.
  • Músics i animadors esperen els infants i les famílies a la porta del cinema i els inviten a gaudir de la festa. Un cop dins la sala, els infants gaudiran d’una selecció de pel·lícules presentades i acompanyades de música, màgia, titelles i jocs. En acabar les projeccions, la banda de música ens acomiadarà i ens acompanyarà a la sortida.
  • L’experiència del cinema s’estén més enllà de la sala.  El cinema es decorarà per a l’ocasió amb figures dels diferents personatges de la pel·lícula i, mentre la música sona, els infants podran fer diferents activitats alhora que comenten la jugada.
  • Activitat recomanada a partir de 3 anys.
  • Podeu llegir aquí el que la premsa ha publicat.

Animació – Companyia de teatre Xip Xap

Les pel·lícules que es projectaran són:

Neu, d’Antoine Lanciaux i Sophie Roze, França

Laban, el petit fantasma. Quina por!, de Per Åhlin, Suècia

La Primavera al Regne d’Escampeta, de Pierre-Luc Granjon i Pascal Le Nôtre, França

Comptem amb la complicitat de 8 sales de cinema que fan possible que Un dia de Festa arribi a Barcelona, Sant Feliu de Llobregat, Tàrrega, Cambrils, Alpicat, Valls i Girona.

Un Dia de Festa és un projecte de Pack Màgic en el que comptem amb un parell de col·laboradors essencials: la companyia de teatre Xip Xap i Alla Kinda, empresa dedicada a creació, il·lustració i animació.

Mireu aquí sota els personatges que trobareu al vestíbul dels cinemes. Podeu descarregar-vos la plantilla i construir-los a casa vostra. 

Edicions anteriors:
2020
2019
2018
2017

Amb el suport de

Amb la col·laboració de