CineXic és un programa d’Òmnium Cultural d’impuls del cinema infantil en català que Pack Màgic contribueix a crear en companyia de Rita&Luca, a través d’un circuit de sales arreu del territori

Es convoca a un circuit estable d’espais que vulguin apostar per una programació regular de cinema familiar en català complementària les xarxes comercials, tot creant i fidelitzant nous públics.

Aquest vol ser un viver de nous espais, una xarxa que se suma al circuit d’estrenes que ja té el nostre país i que permeti arribar a diferents indrets de Catalunya on avui no hi ha una programació estable de cinema familiar en català.

L’objectiu és treballar amb espais equipats interessats en dinamitzar la programació infantil en llengua catalana per arribar a tothom, a tots aquells ciutadans i ciutadanes que volen accedir a cinema en català i que fins ara no han pogut, per defensar el seu dret a la diversitat i a gaudir de continguts de qualitat. Així, es crea una nova comunitat d’espais i sales que apostin pel cinema en català mitjançant una cita mensual estable amb el cinema infantil de qualitat artística i pedagògica en català formada per vuit títols anuals.

La programació ha estat especialment dissenyada per Pack Màgic i Rita&Luca. Les pel·lícules, totes d’origen europeu, estan destinades al públic familiar amb infants d’entre 3 i 12 anys.

www.cinexic.cat