Neu i els arbres màgics

(Neige et les arbres magiques)

Programa format per 4 curtmetratges. 51′. 

VCAT, VE, VOSCAT, VOSE

Direcció Benoit Chieux
País França
Any 2014
Producció Les Films de l’Arlequin
Premis Premi especial del jurat de la competició films pels infants al festival SICAF 2015, Premi Trampoline al millor curt jovenil al Ciné Junior de Paris 2015, Menció especial al Festival KOT de Moscú 2015

Direcció Chaïtane Conversat
País França
Any 2015
Producció Production Folimage/ Les Productions JMH/10200 Z’images

Direcció Yulia Aronova
País França
Any 2014
Producció Production Folimage/ Nadasdy Film
Premis Menció Honorable (categoria de films per la família) San Francisco International Film Festival 2015

Direcció Antoine Lanciaux i Sophie Roze
País França
Any 2015
Producció Production Folimage/ Nadasdy Film/ Bayard Jeunesse animation
Premis Premi del Jurat dels cinemes de proximitat a Auitine 2015, curt favorit del jurat profesional Les toiles filantes 2015, Premi al millor curt pels infants al International Animation Trickfilmfestival of Stuttgart, 2015

El film, doblat al català, s’exhibeix també amb subtítols, per fomentar la lectura i fer-lo accessible a infants amb dificultats auditives.

Amb el suport de:

Unides per una temàtica al voltant de la natura i els arbres, i per la riquesa poètica de les seves imatges i del seu grafisme, el quartet d’històries Neu i Els arbres màgics ens fa somriure amb la seva tendresa i ens fa pensar quan les coses o les persones canvien de papers. Els seus mons, poblats per bestioles, natura i personatges entranyables, constitueixen quatre contes inoblidables sobre l’enginy, l’amistat, el respecte i l’alegria de viure amb la natura.

  • Tigres enfilats (6′), Benoit Chieux
  • El petit brot (10′), Chaïtane Conversat (sense diàleg)
  • One, two, tree (7′),Yulia Aronova (sense diàleg)
  • Neu (28′), Antoine Lanciaux i Sophie Roze

Per fi tenim l’oportunitat de veure continguts infantils de qualitat, fets amb molta gràcia i buscant un toc diferent molt atractiu. De fet, seria difícil dir qui dels dos (pare o fill) estava més atent a la pantalla. Una experiència molt recomanable!

L’animació senzilla de One two tree, la poesia d’El Petit Brot, la boca enorme d’un tigre ferotge que no espanta de Tigres enfilats i la maquíssima història de Neu. Tant de bo es potenciés més producció com aquesta, aquí.

On es pot veure

Amb el suport de: