Ratolins i guineus, una amistat d’un altre món ha guanyat el premi del jurat al millor llargmetratge d’El meu primer festival 2021.

El jurat, format per Elodie Mellado, Edmon Roch i Laia Aubià, ha premiat aquesta pel·lícula de Pack Màgic “pel seu preciosisme estètic i la capacitat de connectar amb la millor herència del cinema d’animació de l’Europa de l’Est, així com per la valentia i la lluminositat en abordar un tema tan delicat i difícil com és la mort”.

El film, dirigit per Denisa Grimmová i Jan Bubeníčekes, narra la història de Valentina, una ratolineta impacient, vivaç i obstinada i Víctor, una guineu introvertida i vergonyosa. En vida, la seva naturalesa antagònica impedia la seva amistat. Després de l’accident les coses han canviat: ara s’han de fer costat en aquest nou món, ple de reptes que qüestionaran les seves pors i prejudicis per sempre més.

Aquesta pel·lícula d’animació, igual que el llibre en què es basa, Even Mice Belong in Heaven d’Iva Procházková, es dirigeix als infants d’una manera natural, amable i directa. Els dos personatges protagonistes contraresten el dol amb esperança, joia i diversió, i fan front a les preguntes filosòfiques amb la valentia de trascendir-se a ells mateixos.

Ratolins i guineus, una amistat d’un altre món es va estrenar als cinemes el passat 26 de novembre i es pot veure a sales de tot l’Estat. Podeu consultar la cartellera per trobar el cinema més proper on veure-la.