Directors Denisa Grimmová i Jan Bubenícek
Idea original i guió Alice Nellis i Richard Malatinský, basat en el llibre d’Iva Procházková
País França, República Txeca, Polònia i Eslovàquia
Any 2021
Productora Fresh Films i Les Films du Cygne, en coproducció amb Animoon, i CinemArt SK
Durada 86 minuts
Versions Català i castellà
Festivals i premis Shanghai International Film Festival SIFF (Best Animation Award of 2021), Anifilm 2021, Liberec, Czec Republic (Audience Award Winner), Zlín Film Festival (Menció especial), El Meu Primer Festival 2021 (Premi a la Millor pel·lícula), Tallinn Black Nights International Film Festival (POFF) – Estonia (Best Children’s Film Award by Just Film Festival’s Children’s jury 2021), Montreal International Children’s Film Festival – FIFEM Canada (Grand Prix du Jury Professionnel et prix du public), LUCAS – Internationales Festival für junge Filmfans – Germany (Best Film Competition 8+), Festival Annecy 2021, Festival Internacional de Cine de Gijon 2021
El film, doblat al català, s’exhibeix també amb subtítols, per fomentar la lectura i fer-lo accessible a infants amb dificultats auditives.
Aquest és un film sobre dos enemics mortals, la ratolina Valentina i la guineu Víctor, que es retroben al cel després de patir un malaurat accident. Però al cel han perdut els seu instint natural i s’han fet molt amics. Esperen poder seguir sent amics quan tornin a la Terra, però reneixen amb els papers canviats. Gràcies a la força de l’amistat aconseguiran allò que semblava impossible.
Ratolins i guineus. Una amistat d’un altre món parla de l’esperança, la recerca de l’amor i la valentia, i de com acabar amb els prejudicis i superar un passat dolorós. Aquesta pel·lícula demostra que tot allò que sembla un final, pot ser el principi d’una altra història, i que encara que sembli invencible, també es pot superar.
Com s’ha fet la pel·lícula?
Els directors del film d’animació Ratolins i guineus. Una amistat d’un altre món, Denisa Grimmová i Jan Bubenícek, ens expliquen com van crear els personatges i els paisatges onírics i celestials que els acompanyen fent ús de la tècnica de l’stop-motion (o animació pas a pas), la qual consisteix a recrear el moviment d’objectes inanimats a partir de la filmació fotograma a fotograma.