Ja tenim el resultat del concurs de relats de Catorze.cat on ens explicàveu  la vostra experiència de l’arribada d’un segon nadó o germanet o germaneta a la família. Gràcies per la participació!

 

 

 

 

 

 

 

La Bibiana Roig i la Marta Casar són les autores de les històries finalistes que s’emporten, cadascuna, un lot de quatre entrades per l’estrena d’aquest cap de setmana de El regal de la Molly Monstre al Zumzeig Cinema, a Barcelona.

Esperem que les gaudiu molt!

L’arribada de la meva segona filla em va fer agafar la bruíxola de nou.
No vaig  perdre el nord. No.
Senzillament em vaig perdre una mica.
És el que passa quan arriba un fill que et replanteja tot el viatge i la ruta.
L’imaginari i les fantasies al voltant dels fills són flipants: Per suposat, comptes que tingui una salut de ferro i després, les mares bàsicament, comencem un viatge psicodèlic, inclús abans de veure’l..!!
Doncs Ella va arribar un dia i em va dir “ostres mama, quina mania en imaginar  si seré de les més llestes de la classe, que si patiràs quan començaré a sortir, quina carrera faré,  que què seré de gran… STOP mama, STOP!
“Et faré especial a tu, mama!”
Sóc mare d’una filla que ens està ensenyant a viure l’avui, a aprendre a relativitzar i  a valorar els petits avenços.
Sóc una mare especial d’una persona amb diversitat funcional.
M’encanta l’expressió Diversitat funcional i naturalesa disharmònica: esvaeix diferències i accentua altres Intel.ligències.
A vegades és dur, no us enganyaré pas. Quan prens aquella maleïda perspectiva, reconec que m’ agafa cert respecte (admeto que ja no em flipo tant).
Ella m’ha fet passar de la por al respecte.
És la nostra gran mestra i guia.
Tinc dues filles. D’ençà de la segona filla estic aprenent a imaginar que només m’ importa la seva felicitat.

Bibiana Roig.

 

L’arribada del segon nadó a casa nostra va ser molt i molt fàcil. La nostra filla gran ja tenia 2 anys quan li vam dir que estava esperant un germanet, i com que la majoria dels seus companys de l’escola bressol tenien germans ella ho va veure com una oportunitat de tenir un company de jocs, i li feia molta il.lusió ser la germana gran. Un cop va néixer el nadó li va sobtar una mica que no li deixessim jugar amb ell tant com voldria!
Quan esperàvem el 3r fill (una nena), la nostra filla gran ja tenia 4 anys i potser no va viure l’embaràs amb tant d’entusiasme, però en canvi un cop va néixer el bebé n’estava súper orgullosa. En canvi, el fill mitjà (que no tenia tan clar això de l’arribada d’un altre bebé), no se li apropava gaire… excepte quan plorava, que era el primer a mirar què li passava!
Marta Casar
L’arribada d’un segon fill hauria de redimensionar i aprofundir l’equilibri familiar. El teixit de costums i afectes desenvolupat a partir de la vinguda del primer. Que el fill nou ocupés, amb naturalitat, imperceptiblement, el seu lloc propi i únic. El que tenia resrvat.
Joan
A casa quan va arribar la Txell, no va semblar que passes res, vam tenirla a casa acompanyada de sa germana, ho vam viure amb tanta naturalitat que fins que la peque no va començar a moures i interactuar un xic no semblava qye fossim 4!!
Va ser genial. Ara ja passats 5 anys es quan tenim veritables problemes, s’estimen i s’odien a parts iguals
Núria 
Després de l’arribada de la darrera filla, que era tranquil·la, pacífica i tendre l’arribada de la segona, un autèntic cul del Jaumet, va suposar un gran terrabastall a la familia. Amb el temps poder comptar amb ambdós caràcters ha estat la més gran de les sorts.
Aleix

L’arribada del segon nadó va ser horrible. El primer només tenia 17 mesos i el segon fill va ser un bebé  complicat.

Us podeu imaginar el cansament, la son, el mal humor i l’esgotament general…
Ara ja tenen 5 i 6 anys i els agrada veure pel.licules de germans que s’ajuden tot i que es passin el dia barallant-se.
Marina 

 

Enhorabona a tots els participants, i moltes gràcies. Ens trobem als cinemes en companyia de la Molly i el seu germanet minimonstre!