Project Description

Primeres solituds

(Premières solitudes)

Claire Simon, França, 2018, 100 min

Pack Màgic Fòrum

ESTRENA EL 18 D’OCTUBRE DE 2019

Direcció i guió Claire Simon
País França
Any 2018
Fotografia
 Claire Simon
Muntatge Léa Masson i Luc Forveille
So Nathalie Vidal i Virgile Van Ginneken
Color Gadiel Bendelac
Producció Michel Zana, Aurélien Py i Lazare Gousseau
Producció executiva Sophie Dulac
Productora: Sophie Dulac Productions amb Carthage Films
Durada 100 min
Versió  VOSC i VOSE

En un institut dels suburbis parisencs, adolescents prou afortunats per assistir-hi parlen ­–entre classe i classe, i a voltes durant la classe, asseguts al passadís o en uns bancs de l’exterior– mentre la ciutat s’estén al seu darrere i als seus peus.

Claire Simon estableix un diàleg cinematogràfic en què conversen sobre les seves històries personals, les seves famílies, i també de les seves passions i les seves solituds.

A aquesta edat, comencen a plantejar-se deixar enrere les famílies, si en tenen, o fins i tot a fugir-ne quan estan completament trencades. Anar pel seu compte pot comportar tantes coses bones com dolentes.

Aquest film esdevé el lloc on exploren i discuteixen el sentit de tot això.

Claire Simon parla de Primeres Solituds

Lluny de crear una fissura i encara menys un recorregut per l’interior d’una realitat més provisional que mai, Claire Simon dibuixa un retrat d’una senzillesa extraordinària sobre l’angoixa tant del contacte com de l’absència i sobre el mateix desig que tot allò pugui esdevenir una perspectiva nova i espontània, fins i tot en els moments més tristos i emotius.

Erik Negro, Cinelapsus

Aquest film és una instantània de vides encavalcades; atia els records (bons i dolents) i il·lumina la importància del parlar, ras i curt, i de l’amistat.

Fabien Lemercier, Cineuropa

On es pot veure

Cartellera

Amb el suport de:

Subscriu-te al butlletí!