Ocells de pas

(Les oiseaux de passage)

Olivier Ringer, França-Bèlgica, 84 min.
VCAT, VE, VOSCAT, VOSE

Direcció Olivier Ringer
País Bèlgica
Any 2015
Producció Yves Ringer & Antoine Simkine
Coproductors Philippe Akoka & Arlette Zylberberd, Les Films d’Antoine, Good Lap, RTBF, Ring Prod
Fotografia Mihnea Popescu
So Vincent Mauduit & Igor Thomas – Gerard
Muntatge Alante Alfandari
Premis i festivals Premi Principal del Jurat Internacional al Festival FIFEM de Montreal/ Premi Principal del Jurat Internacional al Festival de Cinema Infantil Kineko de Tòquio / Premi del públic “Paris Mômes” al Mon Premier Festival/ Primer Premi del Jurat al Chicago Children Film Festival/ Premi European Children Film Association 2016/ Gran Premi al millor llargmetratge a l’International Children Film Festival de Nova York/Giraldillo Junior Festival de Cine Europeo de Sevilla./ Premi a la Millor Pel·lícula de Ficció 2017 – Festival Inclús

El film, doblat al català, s’exhibeix també amb subtítols, per fomentar la lectura i fer-lo accessible a infants amb dificultats auditives.

La Cathy té un pare amb pensades molt curioses: pel seu aniversari, li ha regalat un ou d’ànec amb la intenció que el covi i que després sigui la seva mama. Però, casualment, a qui primer veu el petit ànec en néixer és la Margaux, una amiga de la Cathy que va en cadira de rodes. L’aneguet  l’ha identificat com a mare seva, però els pares no se’n volen fer càrrec. Per protegir i salvar l’ocell, les dues nenes s’escapen i emprenen una aventura de llibertat, un periple en què descobriran molt més sobre elles mateixes que sobre el rescat d’un palmípede.

En la línia dels films dels germans Dardenne, sota una aparent simplicitat, aquest conte iniciàtic amaga una bella paleta d’emocions i de temes: l’amistat, la sobreprotecció dels pares, la discapacitat, la superació dels límits, la necessitat de llibertat i d’autonomia dels nens i les nenes,  la recerca d’un espai propi i el donar valor a les petites coses.

On es pot veure

Amb el suport de: