Project Description

Miss Kiet’s Children

(De kinderen van juf Kiet)

Pack Màgic Fòrum
►On veure el film?

Direcció Petra Lataster-Czisch & Peter Lataster
Producció Peter Lataster
Productors Marty de Jong
Fotografia Peter Lataster
So Gertjan Miedema i Hugo Dijkstal
Muntatge Mario Steenbergen
Premis i festivals Menció Especial Premi DocsBarcelona, Millor Llargmetratge Documental Holandès per la Dutch Directors Guild. Premi del Públic al DokFest, Munic. Premi de Plata Humanitari Internacional ,Bali. Menció d’Honor a Doxa, Vancouver.

Kiet Engels és la mena de mestra que hom voldria per a tots els nens i nenes. És estricta però mai no és severa. És afectuosa però gens tova. Té una paciència infinita.

Els pupils de la senyoreta Kiet acaben d’arribar a Holanda. Molts d’ells són refugiats. Tot els és nou i desconegut. Alguns són batussers i tossuts, al principi. Però la mà amorosa i ferma de la senyoreta Kiet els dóna calma i desperta el seu interès. Als seus alumnes, no només els ensenya a llegir i escriure l’holandès, també els ajuda a aprendre a resoldre problemes junts i a respectar-se els uns als altres. A poc a poc, van adquirint habilitats i confiança.

D’entrada, l’Haya és impetuosa però molt poruga. La senyoreta Kiet l’ajuda de mica en mica a descobrir el seu faceta més cordial. La Leanne és solitària i callada. Al cap d’uns mesos serà capaç d’explicar-los a tots, en holandès, que estima la Branche. En Jorj no dorm bé i és rebel. El seu germà petit, en Maksim, té uns malsons horribles. La tenacitat de la senyoreta Kiet ajuda en Jorj a descobrir que aprendre pot valer la pena i fins i tot ser divertit.

Amb la mera observació, sense entrevistes ni veu en off, el film se centra en quatre nens i nenes refugiats de diferents nacionalitats. A partir dels seus punts de vista, la càmera segueix de ben a prop els seus esforços per aprendre una llengua nova, les seves baralles, l’amistat i els primers amors.

Al final del documental, haurà nascut una comunitat d’afectes: fruit de la paciència i la dedicació de la mestra. Una pel·lícula amb molts moments emotius i alguns d’hilarants, Miss Kiet’s Children és la crònica d’uns petits canvis que, a la vegada, són immensos.

Miss Kiet’s Children és una joia de documental: subtil però poderós en la seva impecable percepció del que passa pel cap dels nens i nenes. Un petit monument a una mestra, però per damunt de tot a la seva classe, tan valenta.

Volkskrant newspaper

Tot el que heu sentit de Miss Kiet’s Children és cert… Sens dubte, el millor film holandès de l’any.

Trouw newspaper

El veterà duo Petra Lataster-Czisch i Peter Lataster ens dóna una classe magistral en cinema de no ficció a Miss Kiet’s Children, un dels documentals europeus més notables de l’any… Les escenes són tan llargues com han de ser en un film on, sense “editorialitzar” – els Lataster prescindeixen de la narració, els subratllats o la música no-diegètica – es pren partit convençut a favor dels mètodes amables però ferms de la senyoreta Kiet. El resultat és una pel·lícula encantadora, alegre i, fins i tot, de celebració de la vida.

Hollywood Reporter

Amb el suport de:

Subscriu-te al butlletí!