Jacob, Mimi i els gossos del barri

(Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi)

Una història original contra la gentrificació

Director Edmunds Jansons

País Letònia i Polònia

Any 2019

Productores Atom Art, Letko

Productors Sabine Andersone, Jakub Karwowski
Guió Liga Gaisa
Disseny de producció Elina Braslina
Música Krzysztof A. Janczak

Durada 70 minuts
Idiomes Català i VOSE

El film, doblat al català, s’exhibeix també amb subtítols, per fomentar la lectura i fer-lo accessible a infants amb dificultats auditives.

Exposició virtual de l’activitat educativa Juguem a ser urbanistes! ▼

En Jacob Ocell viu a la ciutat i somia convertir-se en arquitecte com el seu pare. Un dia, el pare, que sempre va atrafegat, ha de marxar per negocis durant uns dies i el noi haurà de passar una setmana sencera amb la seva cosina Mimi i el seu oncle Àguila al barri antic de Riga, Maskachka. Tan bon punt hi arriba, un ric home de negocis comença a excavar el parc central per transformar-lo i edificar-hi nous gratacels. En Jacob i la Mimi decideixen aturar el projecte. El cas és que tan sols poden fer-ho amb l’ajut d’una colla de gossos de carrer que… poden parlar!

Exposició virtual de l’activitat educativa

Set escoles de tres barris de Barcelona han pogut veure Jacob, Mimi i els gossos del barri abans de la seva estrena als cinemes. Això ha permès traslladar el debat sobre el problema de la gentrificació, que a la pel·lícula afecta als carrers de Maskachka, a les realitats dels barris El Besós i el MaresmeLa Verneda i la Pau i Trinitat Nova. Els resultat d’aquestes converses s’han plasmat en les reivindicacions i propostes gràfiques recollides en aquesta exposició virtual.

No hi ha històries originals, només hi ha maneres originals d’explicar històries. I aquest és el cas de Jacob, Mimi i els gossos del barri: s’explica de manera original, enginyosa i sincera.

El dibuix i l’animació de qualitat serveixen a una història senzilla però eficaç, i transmet un bell missatge d’esperança al públic jove: la imaginació infantil i el coratge poden canviar el món.

Amb el suport de: