L’incident alienígena del Petit Alan

(Little Allan. The Human Antenna)

Versions català, castellà i euskera
Durada 82 min

Direcció Amalie Næsby Fick
Guió original Amalie Næsby Fick i Thomas Porsager
Basada en una novel·la de Peter Frödin i Line Knutzon
Música Andreas Arenholt Bindslev
Productors Trine Heidegaard i Thomas Heinesen
Edició Anders Skov
So Oskar Skriver i Bo Asdal Andersen
Escenògraf Teddy Halkier Kristiansen
Productores Nordisk Film, Pop Up Production i Wil Film
País Dinamarca
Any 2022
Premis i festivals
*Danish Film Award Robert. Millor pel·lícula infantil (2023)
*Stuttgart Festival of Animated film. Selecció oficial (2022)
*Haifa International Film Festival (2022)
*Giffoni Film Festival (2022)
*Festival de Sevilla (2022)

El film, doblat al català, s’exhibeix també amb subtítols, per fomentar la lectura i fer-lo accessible a infants amb dificultats auditives.

Quan els pares del Petit Alan es divorcien, ha de canviar de pis i anar-se’n a viure a una altra ciutat. Als seus onze anys, té moltes ganes de connectar amb la gent i fer noves amistats i per això acaba esdevenint l’antena humana del seu veí Walter, un senyor fascinat pels ovnis. La Britney és una alienígena que pot llegir la ment. Una avaria a la seva nau l’obliga a aterrar al barri i Petit Alan i Walter es comprometen a ajudar-la a tornar a casa. Es fan molt amics, però no són els únics que volen conèixer millor la Britney. Un col·leccionista molt particular li va al darrere perquè vol una resposta a la gran pregunta de la història: hi ha vida a l’espai? I encara vol saber més: es poden dissecar els alienígenes?

El Kinosaure va d’estrena: Un espectacle participatiu

Els primers caps de setmana d’estrena de L’incident alienígena del Petit Alan, una sèrie de cinemes catalans acolliran un espectacle participatiu conduït per l’equip del Kinosaure.

L’imaginari de la pel·lícula traspassarà la pantalla per convidar al públic a participar d’un espectacle col·lectiu.

Diàleg entorn del film 

Parlem amb Elisenda Pascual sobre separacions i criança respectuosa

La nostra companya i actriu Eva Ortega ha parlat amb la psicòloga familiar Elisenda Pascual sobre algunes de les qüestions que posa sobre la taula L’incident alienígena del Petit Alan.

Existeixen pocs exemples en el cinema familiar de pel·lícules que abordin les separacions i donin importància a les vivències i necessitats de les criatures en aquestes situacions. A partir de la seva experiència a consulta, Elisenda Pascual comparteix les seves impressions i proporciona algunes claus per afrontar situacions similars a la vida real. L’amistat, la comunicació, l’educació emocional, i la dolçor d’aquest film també han aparegut en aquesta conversa tan necessària.