En veu alta

(A voix haute)

La força de la paraula

Pack Màgic Fòrum

Direcció Stéphane de Freitas i Ladj Ly
País França
Any 2017
Producció My box Productions i Mars Films
Productors Harry Tordjman i Anna Tordjman
Amb la participació de France Television i The CNC
Fotografia Ladj Ly i Timothée Hilst
So Henri D’Armancourt
Muntatge Jessica Menéndez i Pierre Herbourg
Durada 99 min.
Versió VOSC i VOSE

Cada any es celebra a la Universitat de Saint-Denis el Concurs d’Eloqüència que determina qui és “El millor orador del 93”, en referència al número del departament de Sena-Saint-Denis. Hi poden participar alumnes de tots els cursos, preparats amb l’ajut d’advocats, slammers i directors, que els formen en el delicat exercici de parlar en públic.

Durant unes setmanes, aprenen els subtils mecanismes de la retòrica i afirmen els seus talents, donant-se a conèixer als altres i, per damunt de tot, a si mateixos. Amb el seu nou arsenal, Leïla, Elhadj, Eddy i els altres s’enfronten en l’aposta per veure qui és el millor orador del 93.

És increïble, molt bell; aquests joves inventen un idioma, provoquen un esclat inesperat de poesia, creen paraules i ritmes. Estem lluny dels clixés dels suburbis.

Impulsat per la fe il·limitada en el potencial d’aquests joves estudiants i en el poder de les paraules, En veu alta es destaca com un gran testimoni, un portador d’esperança i un vector de poderosa energia.

Les paraules d’una jove musulmana al voltant del feminisme i l’ús del vel o un debat sobre els límits de l’humor sense les nostres crispacions tuiteres són només dos dels múltiples al·licients d’un documental exemplar.

Amb el suport de: