Project Description

En veu alta

(A voix haute)

La força de la paraula

Stéphane de Freitas, França, 2017. 99 min. 

Pack Màgic Fòrum

screenly

Direcció Stéphane de Freitas i Ladj Ly
País França
Any 2017
Producció My box Productions i Mars Films
Productors Harry Tordjman i Anna Tordjman
Amb la participació de France Television i The CNC
Fotografia Ladj Ly i Timothée Hilst
So Henri D’Armancourt
Muntatge Jessica Menéndez i Pierre Herbourg
Durada 99 min.
Versió VOSC i VOSE

Cada any es celebra a la Universitat de Saint-Denis el Concurs d’Eloqüència que determina qui és “El millor orador del 93”, en referència al número del departament de Sena-Saint-Denis. Hi poden participar alumnes de tots els cursos, preparats amb l’ajut d’advocats, slammers i directors, que els formen en el delicat exercici de parlar en públic.

Durant unes setmanes, aprenen els subtils mecanismes de la retòrica i afirmen els seus talents, donant-se a conèixer als altres i, per damunt de tot, a si mateixos. Amb el seu nou arsenal, Leïla, Elhadj, Eddy i els altres s’enfronten en l’aposta per veure qui és el millor orador del 93.

És increïble, molt bell; aquests joves inventen un idioma, provoquen un esclat inesperat de poesia, creen paraules i ritmes. Estem lluny dels clixés dels suburbis.

François Forestier, Le Nouvel Observateur

Impulsat per la fe il·limitada en el potencial d’aquests joves estudiants i en el poder de les paraules, En veu alta es destaca com un gran testimoni, un portador d’esperança i un vector de poderosa energia.

Anne-Claire Cieutat, Bande à part

Les paraules d’una jove musulmana al voltant del feminisme i l’ús del vel o un debat sobre els límits de l’humor sense les nostres crispacions tuiteres són només dos dels múltiples al·licients d’un documental exemplar.

Jordi Costa, El País

On es pot veure

Cartellera

Amb el suport de:

Subscriu-te al butlletí!