El vent entre les canyes

(Le vent dans les roseaux)

Heroïnes, dragones i altres rondalles

Direcció Anaïs Sorrenino, Arnaud Demuynck, Madina Ishkakova, Remi Durin i Nicolas Liguori
País França, Bèlgica i Suïssa
Any 2017
Producció Les Films du Nord
Versions català i castellà
Durada 62 minuts
Premis i festivals
Selecció oficial del Festival Internacional de Cinema d’Animació d’Annecy(2017); Premi del Jurat del Festival Plein la bobine de La Bourboule (2017); Premis del Públic i del Jurat del Festival Les Toiles Filantes, Pessac (2017); Premi del Públic del Festival Voir ensemble de Grenoble (2017).

Una plàcida tarda, una nena juga a fireta amb les seves amigues. Però s’avorreix moltíssim, perquè ella voldria jugar a cavallers. Així que marxa, a buscar companys de joc a l’altura de les seves ambicions. Troba un dragó, cansat de fer sempre de dolent; un gat que, per contra, voldria que li fessin més cas, i un gall melòman…

Direcció, animació, guió, muntatge: Anaïs Sorrentino

Durada: 5 min

Dos joves prínceps decideixen sortir a caçar el dragó. Primer “cacen” la seva germana dient-li que “allò no és cosa de nenes!”. La princesa donarà una resposta dolça, enjogassada i rotunda!

Basada en La chasse au Dragon d’Andréa Nève i Jean-Luc Englebert, publicat per éditions Pastel.

Direcció i guió: Arnaud Demuynck

Durada: 6 min

Hi havia una nena que vivia amb tres búfals. Quan es feia fosc, s’apressaven a tornar a casa. Tancaven totes les portes, finestres i cortines. Però, una nit, es van oblidar de tancar una finestra.

Direcció, guió, muntatge: Madina Iskhakova

Durada: 8 min

Un dia, un reietó veu, al bosc del seu petit reialme, un ésser extraordinari, blanc com la neu i veloç com el vent. El reietó ordena al cavaller Petitpas que li porti la criatura, però no ho aconsegueix! La petita reina sap com fer venir la unicorn al castell. El mític animal, malgrat la cura i atencions amb què el prodiguen, cau malalt.

Basada en l’àlbum La Licorne de Martine Boutre, aparegut a éditions Pastel.

Direcció, animació, muntatge: Rémi Durin

Durada: 13 min

L’Eliette, una nena de vuit anys, viu en un país on el rei ha prohibit la música. Un trobador vingut de l’Orient veu com li confisquen els seus instruments. Però ell és poc donat a la servitud i es troba amb l’Eliette que, d’amagat, ha tallat una flauta en una canya salvatge. La nena i el trobador es fan amics. Junts conduiran el poble a alliberar-se de la tirania.

Direcció: Nicolas Liguori i Arnaud Demuynck

Durada: 26 min

El film, doblat al català, s’exhibeix també amb subtítols, per fomentar la lectura i fer-lo accessible a infants amb dificultats auditives.

La Xibeca del cinema ofereix als nens i nenes cinc aventures al voltant de la llibertat, amb músiques originals, heroïnes sorprenents i una qualitat gràfica extraodinària.

La divertida nena que vol jugar a cavallers a Randes i dragó, la bonica amistat entre una princesa i una dragona a La caça del dragó, les boniques estrelles a La nena i la nit, les ganes de ser lliure de l’animaló fantàstic a La unicorn i la lluita per l’alliberació de la tirania a El vent entre les canyes, conformen un programa de curtmetratges que és un meravellós cant a la llibertat.

  • El vent entre les canyes El meu primer festival Aguilar Film Festival Pack Màgic
  • El vent entre les canyes El meu primer festival Aguilar Film Festival Pack Màgic
  • El vent entre les canyes El meu primer festival Aguilar Film Festival Pack Màgic
  • El vent entre les canyes El meu primer festival Aguilar Film Festival Pack Màgic

Poblats per forts personatges femenins, les històries són diferents variacions sobre el tema de la llibertat amb dues meravelles per cloure el programa.

Coqueteria, diàlegs poètics, universos brillants i missatge de tolerància.

Una proposta especialment recomanada per a la infantesa que amaga un vertader festí per als i les sibarites de l’animació.

Amb el suport de: