El CINEMÓN XIC esdevé des de fa quatre anys un acte de gran acollida entre la ciutadania, i és per aquest motiu que enguany torna amb una edició més com el cicle anual de cinema infantil en valors, amb una nova i millorada ubicació al teatre de La Llotja de Lleida.

La intenció és any rere any poder apropar el cinema infantil en valors a més públic i més variat, per afavorir l’assistència al mateix a totes aquelles persones que els hi pugui interessar.

En aquesta CINQUENA edició de CINEMÓN XIC oferim la possibilitat de passar una bona estona en família, un espai per a compartir i aprofitar les projeccions per a treballar-ho amb els més petits de la casa. Durant TRES DIES, entre novembre i desembre, gaudirem de llargmetratges entorn a valors com la sostenibilitat, la solidaritat, la dignitat humana, la igualtat de gènere o la no violència.

Amb tot això, CINEMÓN XIC pretén ser una activitat innovadora, eficaç i eficient. Aporta coneixements sobre la temàtica d’una manera didàctica, engrescadora i pròxima, és capaç de motivar a la ciutadania, grans i petits,

d’una manera directa, a través de les imatges i les emocions que passen a la pantalla portant a un desig de coneixement i estimulació crítica.

Des de l’Àrea de Cooperació de l’Ajuntament de Lleida creiem en aquest projecte i hi treballem, convençudes del seu poder de conscienciació sobre la importància de treballar els valors en el nucli familiar, d’una manera positiva i enriquidora.

El format de CINEMÓN XIC ha estat totes les edicions presencial, apropant la cultura i el cinema als més petits de la casa. Actualment, i per la situació sanitària existent, us volem oferir una alternativa per poder continuar gaudint del Cinema familiar en Valors.

Des d’aquesta pàgina i durant 24h tindreu l’opció de veure la programació d’aquest cicle de cinema.

Recordeu que també podeu accedir a tots els continguts i material didàctic a la web: https://cooperacio.paeria.cat/cinemon-xic

(Tout en haut du monde)
Rémi Chayé, França-Dinamarca, 2015, 81 minuts. VCAT
Recomanada a partir de 6 anys.

1882. Sant Petersburg. Sasha, una joveneta de l’aristocràcia russa, ha estat sempre fascinada per la vida aventurera del seu avi, Olukin. Explorador famós, va fer construir un magnífic vaixell trencaglaç, el Davai, que no ha tornat de la seva darrera expedició a la conquesta del Pol Nord. Sasha decideix partir cap al Gran Nord seguint la pista del seu avi per tal de recuperar el famós vaixell.

(Le vent dans les roseaux)
Anaïs Sorrenino, Arnaud Demuynck, Madina Ishkakova, Remi Durin i Nicolas Liguori, França, Bèlgica i Suïssa, 2017, 62 minuts. VCAT
Recomanada a partir de 3 anys

La Xibeca del cinema ofereix als nens i nenes cinc aventures al voltant de la llibertat, amb músiques originals, heroïnes sorprenents i una qualitat gràfica extraodinària. La divertida nena que vol jugar a cavallers a Randes i dragó, la bonica amistat entre una princesa i una dragona a La caça del dragó, les boniques estrelles a La nena i la nit, les ganes de ser lliure de l’animaló fantàstic a La unicorn i la lluita per l’alliberació de la tirania a El vent entre les canyes, conformen un programa de curtmetratges que és un meravellós cant a la llibertat.

(Fritzi: a revolutionary tale)
Matthias Bruhn, Ralf Kukula, Alemanya-Bèlgica-Luxemburg-República Txeca, 2019, 90 min. VCAT
Recomanada a partir de 8 anys.

Alemanya de l’Est, 1989. El mur que divideix el país en dues meitats és a punt de caure. La Fritzi, de dotze anys, cuida de l’Sputnik, el gosset de la seva millor amiga Sophie, mentre ella és de vacances amb la seva família a Hongria. Però arriba la tardor i comença l’escola i la Sophie no ha tornat. La Fritzi i l’Sputnik inicien una aventura per a trobar-la. Les seves passes els portaran a descobrir les manifestacions que es repeteixen a Leipzig i a entendre què està passant al seu país. Una pel·lícula emocionant, impregnada de l’atmosfera de l’època i històricament acurada, que retrata la caiguda del mur des de la perspectiva d’una nena.