Yuku i la flor de l’Himàlaia

(Yuku et la fleur de l’Himalaya)

Direcció Arnaud Demuynck i Rémi Durin
Guió original Arnaud Demuynck
Creació gràfica Paul Jadoul
Música Alexandre Brouillard, David Rémy, Yan Volsy
Lletres de les cançons Arnaud Demuynck
Maquetació i desenvolupament gràfic Morgane Simon
Efectes de so Bertrand Boudaud
Edició de so Yan Volsy
Productors Arnaud Demuynck, Patrick Quinet, Jean-François Le Corre, Mathieu Courtois, Nicolas Burlet
País Bèlgica, França i Suïssa
Durada 65 min
Any 2022
Versions català, castellà i euskera
Premis i festivals
*Premi a la Millor Pel·lícula Infantil als Cinekids Awards (2022)
*Premi a Millor pel·lícula atorgat pel jurat infantil del Riga International Film Festival (2022)
*Premi de la premsa al File’MON International Film Festival de Brussel·les (2022)
*Annecy Animated Film Festival (2022)
*Festival de Sevilla (2022)
*El Meu Primer Festival de Barcelona i Madrid (2022)

El film, doblat al català, s’exhibeix també amb subtítols, per fomentar la lectura i fer-lo accessible a infants amb dificultats auditives.

Al cim de les muntanyes més altes de la Terra hi viu una planta que s’alimenta de la llum solar més perfecta… la flor de l’Himàlaia. Yuku, una jove ratolina, abandona la seva família per anar a buscar aquesta flor amb llum eterna i oferir-la a la seva àvia que aviat haurà de seguir el petit talp cec als meandres de la Terra. Però per aconseguir-ho, queda un llarg camí ple d’obstacles. Cal travessar el terrible domini de rates de clavegueram sota el castell, el prat amb corbs cruels i voraços, el bosc encantat on et perds i, sobretot, el petit pont de la por que vigila el llop! Però en el seu viatge, gràcies a la seva música i a les seves cançons, Yuku farà moltes amistats. Són l’actiu més preuat per triomfar en l’aventura de la vida.

El Kinosaure va d’estrena: Un espectacle participatiu

Els primers caps de setmana d’estrena de Yuku i la flor de l’Himàlaia, una sèrie de cinemes catalans acolliran un espectacle participatiu on riurem i gaudirem mentre participem a un karaoke amb les cançons d’aquesta pel·lícula musical.

Clàudia Xiva, exconcursant d’Eufòria, ens convidarà a exercitar la veu per interpretar les cançons alegres de la ratolineta Yuku.


Aprèn a cantar amb Yuku!

La cançó de la guineu en versió karaoke

La banda sonora de Yuku i la flor de l’Himàlaia ens atrapa des del primer minut, i ens acompanya més enllà de la pel·lícula, tot dibuixant-nos un gran somriure.

Et convidem a cantar amb Yuku i la guineu en aquest fragment de la pel·lícula. Es tracta del moment en què els dos personatges es coneixen i componen una cançó vitalista i alegre.

Agafa el micròfon i… gaudeix avui, canta i somriu, sense pensar en l’endemà


Diàleg entorn del film 

Conversa entre Laura Peinado i Clara Pelegrin

L’estrena de Yuku i la flor de l’Himàlaia ha donat lloc a una conversa entre Laura Peinado, musicoterapeuta, violinista, percussionista i cantant, i Clara Pelegrin, membre de Drac Màgic, on intercanvien impressions sobre aquest musical, que arriba als cinemes el divendres 27 de gener.

Yuku, una jove ratolineta, emprèn un viatge per anar a buscar una flor amb llum eterna que neix a l’Himàlaia i oferir-la a la seva àvia, que està molt malalta. Peinado i Pelegrin parlen de com la música i les cançons serveixen a la Yuku per a superar tots els seus obstacles i donar-los una versió positiva que l’ajudaran en el seu camí. La música resulta l’actiu més preuat per triomfar en l’aventura de la vida.