Versions català i castellà
Durada 78 min
Direcció Alain Gagnol i Jean-Loup Felicioli
Guió i diàlegs Alain Gagnol
Creació gràfica Jean-Loup Felicioli
Muntatge Sylvie Perrin
Direcció de producció François Bernard i Anna Leterq
Música Serge Besset
Productores Parmi les lucioles Films en coproducció amb Doghouse Films i Auvergne-Rhône-Alpes Cinéma i KMBO Production
País França i Luxemburg
Any 2023
Premis i festivals
★Estrena mundial al Festival d’Annecy (fora de competició) i al Mercat Internacional del Film d’Animació (MIFA) 2023
★Semana Internacional de Cine de Valladolid SEMINCI 2023
★El Meu Primer Festival 2023
El film, doblat al català, s’exhibeix també amb subtítols, per fomentar la lectura i fer-lo accessible a infants amb dificultats auditives.
A la Nina li agrada anar a dormir escoltant les històries que el seu pare li explica, les d’un eriçó que descobreix el món. Un vespre, el seu pare, preocupat per la feina, no segueix el ritual i no li explica una nova aventura… Afortunadament, el seu millor amic Mehdi és allà per ajudar-la a trobar una solució: què passaria si el tresor amagat a l’antiga fàbrica pogués resoldre tots els seus problemes?
En aquest moment comença una gran aventura que implica escapar de la vella veïna i del seu gat Peludot, impedir les trampes del guardià de la fàbrica i enganyar el seu gran gos… El petit eriçó liderarà la investigació al seu costat!
EL KINOSAURE VA D’ESTRENA: Un espectacle participatiu
Els primers caps de setmana d’estrena de Nina i el secret de l’eriçó, una sèrie de cinemes catalans acolliran un espectacle participatiu conduït per l’equip del Kinosaure.
L’imaginari de la pel·lícula traspassarà la pantalla per convidar al públic a participar d’un espectacle col·lectiu. Més informació aquí.
Making of de Nina i el secret de l’eriçó
En aquest vídeo queda reflectit el procés de creació de la pel·lícula, amb els comentaris dels seus directors Alain Gagnol i Jean-Loup Felicioli. Gagnol, també guionista del film, és qui ha creat la història i Felicioli, que també es creador gràfic, ha estat el responsable de dibuixar les trames proposades per Gagnol per, després, prendre les decisions de direcció de forma conjunta.
L’animadora, Sylvie Léonard, i l’animador Sylvain Vincendeau, expliquen com han donat vida als personatges, i la dissenyadora de decorats, Izabela Bartosik, mostra la complexitat dels fons que veiem a la cinta. També descobrim la feina del compositor musical, Serge Besset, creador de la música simfònica, que ocupa el 90% de la música al film.
El resultat és una història vibrant i compromesa que enlluerna!
Diàleg entorn del film
Parlem amb Joan Yago sobre històries d’aventures i consciència política
Joan Yago, dramaturg, i Diana Mizrahi, membre de Drac Màgic, conversen entorn la pel·lícula Nina i el secret de l’eriçó.
Com percep la canalla els problemes de les persones adultes? De quina manera s’implica la protagonista del film en les dificultats que travessen els seus pares? Aquestes són algunes qüestions que sorgeixen en la conversa, sobre com la pel·lícula aborda una problemàtica del món adult i se l’emporta al terreny dels jocs infantils, per despertar en Nina un remarcable sentit de la justícia. Precisament, la companyia de teatre La Calòrica és coneguda (i reconeguda) pel compromís polític i social de les seves creacions, de les quals Joan Yago n’és autor. Amb ell reflexionem sobre la importància de generar aquests debats i de l’equilibri entre l’entreteniment i la transmissió de valors socials en les ficcions.
El meu primer flipbook
Crea el teu foliscopi a partir d’imatges del film
Un foliscopi (o flipbook) és una joguina òptica consistent en un petit quadern que conté una seqüència d’imatges o dibuixos que varien de forma gradual d’una pàgina a l’altra, fent avançar una petita acció. Quan es passen les pàgines del llibret ràpidament s’aconsegueix crear la il·lusió d’una imatge en moviment.
En aquest enllaç us podeu descarregar els fulls amb les imatges de la pel·lícula per crear el flipbook de Nina i el secret de l’eriçó.
Els materials necessaris són:
- Fulls impresos de l’arxiu per retallar
- Tisores
- Clip de carpeta per enganxar els fulls per un costat
- Llapis o retoladors de colors si es volen pintar les imatges