La barca del vent

La Noa i altres contes

Versions català i castellà
Durada del programa 52 minuts

Dos dels millors membres de l’equip de rescat es preparen per a una nova missió. Tot i la seva professionalitat i la seva determinació, no tot sortirà com havien planificat…

Títol original Hors piste
Direcció Léo Brunel, Loris Cavalier i Oscar Malet
País França
Durada 6 min
Festivals Estrena al Clermont-Ferrand International Short Film Festival, Aspen Shortsfest, Flickerfest, The Palm Springs International Festival of Short Films i al New York International Children’s Film Festival on va guanyar el premi Oscar Qualifying per la millor animació. El curt va guanyar un BAFTA als Premis BAFTA de cinema d’estudiants a la millor pel·lícula d’animació d’estudiants el 2019 i va ser nominat a la millor pel·lícula d’estudiants 2019 als 46th Annie Awards organitzats per ASIFA-Hollywood.

Patouille és un ésser menut i viu en harmonia amb les plantes de la natura. Amb el seu amic Momo, descobreix com són aquestes plantes.

Títol original Patouille, des graines en parachute
Direcció, guió i animació Inès Bernard-Espina, Mélody Boulissière i Clémentine Campos
País França
Durada 6 min
Festivals El Meu Primer Festival, IndieLisboa International Independent Film Festival (2022), Festival du Nouveau Cinéma (2021), Tallinn Black Nights Film Festival (2021)

En aquesta història coneixem una petita comunitat de gotes que formen part del cicle de l’aigua i que persegueixen els núvols per convertir-se en pluja. Veiem com viuen i s’esforcen per poder seguir plovent, però un dia s’han d’enfrontar a un fet inevitable, ha deixat de ploure. S’adonen de la grandesa de la seva existència quan surt el sol i veuen que no s’han d’amoïnar per res.

Títol original Dråberne
Direcció
 Sarah Joy Jungen i Karsten Kjærulf-Hoop
País Dinamarca
Durada 4’49 min
Festivals 21 Mostra de Cinema Infantil de Florianópolis, Tehran Animafestival

A les illes del nord, una nena que es diu Maïja espera que el seu pare, que és pescador, torni de feinejar al mar. Però cada vegada fa més mal temps i el seu pare encara no ha tornat.

Títol original Maïja
Direcció
Arthur Nollet, Maxime Faraud, Mégane Hirth, Emma Versini, Julien Chen i Pauline Charpentier
País França
Durada 7’37 min
Festivals IKFF – International Kids Film Festival (2020), Fantasia Film Festival (2020), Festival Internacional de Cine en Guadalajara (2020), Premiere al Facets Chicago Intenational Children’s Film Festival (2020), Zlín Film Festival, Cardiff Animation Festival…

La Noa és una nena de nou anys que va a l’illa de Benac’h, a la Bretanya francesa, per estar amb la seva mare. S’adona que tots els infants que hi viuen es coneixen i que allà tothom sap anar en vaixell de vela. La Noa també ho vol provar. Però la seva mare no es pot permetre inscriure-la a classes de vela…

Títol original Moules frites
Direcció
Nicolas Hu
País França
Durada 26 min
Festivals Anima Festival, REGARD – Festival Internacional de curtmetratge a Saguenay

El film, doblat al català, s’exhibeix també amb subtítols, per fomentar la lectura i fer-lo accessible a infants amb dificultats auditives.

A través del programa de curtmetratges La barca del vent entonem un cant a la diversitat estètica a la vegada que viatgem a diferents paisatges físics i emocionals que ens fan apreciar la grandesa de la natura i la necessitat de viure-hi en concòrdia.

Un equip de rescat que s’enfronta als desafiaments de l’alta muntanya en una operació de salvament a Fora de pista, el meravellós descobriment que fan de les plantes Patouille i Momo a Patouille i les llavors de paracaigudes, la comunitat de gotes que persegueixen els núvols per convertir-se en aigua a Gotes, la nena de les illes del nord que espera que el seu pare torni de feinejar al mar a Maïja, i la Noa, la nena nouvinguda a l’illa Benac’h que persevera per superar les diferències socials transformant-se en una petita heroïna contemporània a La barca del vent. Totes elles i ells protagonistes de narracions sensibles, animacions riques i aventures de totes les mides.

La barca del vent inaugura una sèrie de tres programes de curts. Cada un d’ells inclou un migmetratge protagonitzat per una nena d’edat prepúber, i conformen una trilogia d’històries iniciàtiques d’heroïnes contemporànies que veuran la llum al llarg de 2022 i 2023.

KINOESTRENA: Un espectacle participatiu

Els primers caps de setmana d’estrena de La barca del vent, una sèrie de cinemes catalans acolliran un espectacle participatiu conduït pels comediants Eva Ortega i Jordi Clos. La platea del cinema es transformarà en un mar gràcies a la participació del públic, on vaixells salparan rumb a les històries! Tota la informació aquí.