Grand Prix a la muntanya dels invents

(Fläklypa Gran Prix)

Ivo Caprino. Noruega, 1975. 88′.

Direcció Ivo Caprino
País Noruega
Any 1975
Producció Remo Caprino, Caprino Filmcenter a/s
Argument i guió Kjell Aukrust, Kjell Syversen, Remo i Yvo Caprino
Fotografia Charles Patey
Durada 88 min.

El film, doblat al català, s’exhibeix també amb subtítols, per fomentar la lectura i fer-lo accessible a infants amb dificultats auditives.

Amb la col·laboració de:

Al cim d’una muntanya hi viu el mecànic de bicicletes i inventor Teodor amb els seus amics: el pessimista mussol Lambert i el valent i optimista Sonny. Els tres construiran un cotxe de competició gegantí, l’Il Tempo Gigante, per fer front al campió mundial de Fórmula 1, que no és ni més ni menys que un antic ajudant que va robar la fórmula d’un motor a en Teodor.

La pel·lícula és tan fresca, tan enginyosa, tan delicada i bonica alhora, que no conec ningú que no l’hagi vista i no l’hagi encisat. Els personatges són entranyables, la història […] està explicada amb molta gràcia. I tota la part de la cursa, filmada amb una cura espectacular, alternant punts de vista, filmant-la des de diferents angles en una feinada absolutament titànica, és molt emocionant i divertida.

A casa, en teníem el llibre. La pel·lícula la vaig veure de gran amb el meu germà quan la van passar a la Filmoteca, plena de gent nostàlgica. #MoltFan #GrandPrix

On es pot veure

Amb el suport de: